Hülyének néznek...

 2010.01.02. 13:49

Rövid bevezető a történetet nem ismerőknek:
A festői Zsámbéki medencében található Pátyon ereditleg Belga befektetők egy golfpályát akartak építeni néhány apartmanházzal. A köztudatban jelenleg is ez a terv él. Egyszer csak hirtelen a belgák spanyolokra változtak, és nagyszabású lakópark tervei készültek el teljes titokban. Legalább 1800 tásasház lakás, "villák", ki tudja még mi. A golfpálya a házak közé szorul, már ha egyáltalán lesz belőle valami. A képviselőtestület mindent megtett, hogy eltitkolják a fejlesztést, már meg is szavazták volna december elején, ha ezt néhány felelősen gondolkodó falubéli meg nem akasztja a népszavazás ötletével. (Persze ők erre is gondoltak, a népszavazást egy alkotmányellenes helyi rendelettel próbálták megakadályozni)

Attól eltekintve, hogy megszűnik mindaz a nyugalom, ami miatt ide kiköltöztünk, az zavar a legjobban, hogy teljesen hülyének néznek a kommunikációjukkal:

-Egyik nap gyönyörűen megszerkesztett színes kiadvány jön, nulla tartalommal, ami arról szól, hogy itt ezután minden jobb lesz. Másnap jön egy fekete fehér, fénymásolt, újságcikknek álcázott valami, ami nyomdafestéket nem tűrő stílusban próbál lejáratni mindenkit, aki ellenzi a projektet. És persze mindkettő ugyanattól a befektetői körtől.

-Megpróbál etetni a Milton ezzel az elkerülő úttal is. Szándékosan olyan térképeket mutogatnak, amin alig látszik valami, de azért kisilabizálható, hogy az új út sokmindent elkerül (pl. a Polgármester házát), de Pátyot bizony nem. Ugyanúgy bemegy a központba, csak máshol. Na ezen az úton fog állítólag közlekedni a 7000 új lakos, meg egy csomó telki és budajenei  autós. Arról ne is beszéljünk, hogy az új autópályafelhajtó ide fogja vonzani Budakeszi és Észak-BudaPest M1-re tartó forgalmát is. Ne felejtsük: az új úton, de pátyon keresztül

-Megpróbálják megetetni velünk, hogy a golfpályáról szól a szavazás, ami utat és munkalehetőséget teremt. Igazából az egész szavazás az új rendezési tervről szól, ami olyan hihetetlen beépíthetőséget enged meg ami rémálmainkban sem jön elő. Amíg a szép színes kiadványban kb. 10 házat tudtam összeszámolni, addig már bevallott a Mervó csak társasházi lakásból 1800-at.

Semmi garancia nincs arra, hogy a szabályozási terv elfogadása után mi történik. Sokak szerint azonnal eladják az így felértekelődött területet, az mézesmadzag útból meg semmi nem lesz. Hiába mondja a Polgármester, hogy addig nem adnak építési engedélyt, amíg nem készül el az út. Ő is nagyon jól tudja, hogy ősszel választások lesznek, ami után ő már max. a Bahamákon lesz. Építési tilalmat pedig nem igazán lehet sokáig fenntartani. Az új (vagy régi) tulajdonos pedig millárdos kártérítést fog követelni, ha nem építhet a szabályozási tervnek megfelelően.

 

Címkék: golf gettó lakópark golfpálya páty milton mervó

A bejegyzés trackback címe:

https://patyi-golf-getto.blog.hu/api/trackback/id/tr981639271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása